5 Haziran 2012 Salı

Boyun ve Göğüs Bölgeleri İçin Maskeler


 1 yumurta sarısını 1 çay kaşığı bal, ½ portakal suyu ile karıştırarak boynunuza sürüp kuruyana kadar tutun. Sonra ılık su ile yıkayın ve krem ​​sürün (tüm maskelerden sonra boynunuza besleyici krem ​​sürün).
 2 çorba kaşığı yağlı kəsmiyi ½ limonun suyu ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Bu içeriği ince pamuk kumaş üzerine sürterek boynunuza dolayın ve 10-15 dakika tutun.
 Boyun cildiniz pek bürüşmüşsə hafta içinde 1-2 kez olmak üzere, patates püresi, yumurta sarısı, 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı bitki yağından yapılmış maskeyi kompres şeklinde boynunuza koyun ve 20 dakika tutun.
 Suda pişirilmiş patatesin kabuğunu soyup ezerek, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve qliserinlə (apteklərdə satılır) karıştırarak gazlı bez üzerine çekin, boynunuza dolayın ve kalın kumaş ile örtüp 15-20 dakika tutun.
Mini mini doğranmış salatalığı parça üzerine dizin ve boynunuza dolayın. 20 dakika uzayınca sonra onun kalıntılarını yıkayın.
 2 kaşık mutfak tuzunu 1,5 bardak haşlanmış ılık suda çözün. Gazlı bez parçasını bu məhlulla ıslatarak sıktıktan sonra boynunuza koyun. 10 dakika sonra onu hariç edin. Bu procedure'u 1 hafta boyunca her gün yaparsanız, boynunuza olan küçük kırışıklıklar pratik olarak görünmez olur.
 Boyun derisinde yeni kırışıklıkların oluşmasını önleyen ve varolan kırışıklıkları ise hamarlaşdıran araçlardan biri de yumurta beyazından kullanılmasıdır. Boyun ve göğüs derisini kozmetik araçlar ile temizledikten sonra, yumurta beyazını çalmadan enli fırça ile cildinize sürün ve 10 dakika bekleyin.4 çorba kaşığı mini mini doğranmış maydanozun üzerine
 4 çorba kaşığı sıcak süt ekleyip soğutun. Salfeti alınmış karışımdan ıslatarak 15 dakika boyunca boyun alanında tutun. Sonra maskeyi çıkarıp (boyunun yıkanması gerekmez) cildin kendi kendine kurumasına izin verin.
 Solgun cilt için papatyanın sütte hazırlanan dəmləməsindən de kullanılabilir: bir avuç papatya çiçeğinin üzerine 1 bardak süt ilave ederek, kaynar düşene kadar qızdırın ve soğutun. Kalın parçayı ılık şekilde olan dəmləmədə ıslatarak boynunuza dolayın. Üzerini önce polietilen, sonra nimetlenirler havluyla örtün. 15 dakika geçtikten sonra kompresi çıkarın, boynunu havlu ile kurutun (su ile yıkamak gerekmez) ve istenilen krem ​​sürün.
 Bürüşmüş cilt için kontrast kompresler iyi efekt veriyor. Haftada 2 kez olmak üzere, birbiri ardına kâh sıcak, kâh da soğuk kompres yapın. 2 havlu ıslatın: biri sıcak şekilde olan ot dəmləməsində (tutam biberiyeyi, adaçayı, ıhlamur ağacı çiçeği, yarpız), diğeri ise soğuk suda (limon suyu ekleyerek de olur). Sıcak ot dəmləməsində isladılan havluyu boynunuza 2-3 dakika, soğuk suda isladılan mendili ise 1-2 dakika tutun. Bu şekilde olmakla kompresləri birkaç kez değiştirin. Hem 1. kez, hem de son olarak konulan kompres soğuk olmalıdır.
 Qalxanvari bezinin hastalıklarında bile kompresləri etmek olmaz.Buxaq ile mücadelede düzenli olarak, evde olurken, bu alana 30-60 dakika süreyle eni 2 cm olan ve orta bölümü limon suyu ilave edilmiş suda isladılan keten kumaştan pansuman koymak olur. Sarğını çıkardıktan sonra boyunun derisine besleyici krem ​​sürmek gerekir. Bu sarğını 1 ay içinde, günaşırı olarak, gece vakti koymak da önerilir.ət görülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder